Meggle Meggle

Předchozí Další

Recepty

  • Cottage cheese s jablky a skořicí

    Ingredience: 1 MEGGLE Cottage Cheese Natur jablko citron skořice cukr med ořechy (vlašské, mandle) Jablko řádně omyjeme a rozkrájíme na stejně velké kostky. Cukr smícháme se skořicí, čímž získáme skořicový cukr, kterým ochutíme jablko. Následně vše zakápneme citronem. Do misky vložíme Cottage Cheese Natur, na něj naskládáme ochucené jablko a ořechy dle chuti. Vše nakonec zakápneme medem.

  • Recepty do skleničky

    Skleničkové dezerty jsou miniaturní verzí oblíbeného anglického trifle, jehož příprava spočívá v postupném vrstvení jednotlivých ingrediencí. Výborně chutnají, jsou krásné na pohled a hotové během chvilky. Každý dezert má tři základní vrstvy: suchý základ (sušenky, piškoty, dortový korpus), krémovou část (zakysaná smetana, jogurt, mascarpone) a ovocnou vrstvu. Smetanová pěna s fíky Dezerty do skleničky mohou ale plnit i funkci předkrmu. Nabízíme vám velmi zajímavou slanou variantu, Smetanovou pěnu s fíky a prosciuttem. 4 porce, příprava: 15 minut Ingredience: 100 g loupaných lískových oříšků 5 lžic fíkové marmelády 100 ml MEGGLE smetany ke šlehání 2 špetky soli 1 čerstvý fík 4 plátky sušené šunky Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou

  • Špenátové palačinky s Cottage Cheese a uzeným lososem

    Na palačinky: 100 g čerstvého špenátu 75 g hladké celozrnné (nebo špaldové či pohankové) mouky 120 ml MEGGLE mléka 1 vejce 2 špetky soli trocha přepuštěného másla Náplň: 180 g MEGGLE Cottage Cheese Natur 2 lžíce tatarské omáčky 100 g uzeného lososa několik kapek šťávy z citrónu sekaný kopr Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl důkladně rozmixujeme. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme MEGGLE Cottage Cheese Natur, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu. Kdo má rád kopr, může jej do náplně přidat, nejen k uzené rybě se báječně hodí. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl.

  • Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky

    Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky

  • Veganský Red Velvet Cake

    Těsto: 2 a 1/2 hrnečku hladké mouky 1 a 1/2 hrnečku cukru 2 lžíce kakaa 2 lžíce jedlé sody anebo prášku do pečiva 1 lžičky soli 1 a 1/3 hrnečku rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka) 2/3 hrnečku oleje 1/4 hrnečku jablečného octa 1 lžičku vanilkového extraktu červené potravinářské barvivo bez použití karmínu Krém: 400 ml rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka) 20 g pudingového prášku 300 g bílé čokolády 750 g MEGGLE Veganského krému 300 g malin ovoce na ozdobu

  • Smetanová svačinka do skleničky

    Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou