Tyrolské rösti se slaninou a Česnekovým máslem MEGGLE
4
50
K přípravě potřebujeme
MEGGLE Bylinkové máslo | 100 g |
Salátové brambory | 750 g |
Olej | 2 polévkové lžíce |
Snídaňová slanina na kostičky | 100 g |
Kysané zelí (580 ml) | 1 sklenice |
Velká cibule | 1 střední |
Instantní zeleninový vývar | 1 kávová lžička |
Pórek | 1/2 svazku |
Sůl, černý pepř |
|
Na ozdobu: Petrželka |
Příprava
Omyté brambory vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Slijeme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej, brambory rozdělíme na 2 poloviny a postupně na pánvi opečeme dozlatova a dokřupava. Osolíme a opepříme, vyjmeme.
V rozehřáté pánvi osmažíme slaninu. Kysané zelí necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme podusit na pánev. Přidáme zelí a 200 ml vody. Přimícháme vývar a za stálého míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Brambory vložíme do pánve na kousky Bylinkového másla Meggle. Zahřejeme, aby se máslo rozpustilo. Opepříme a posypeme pórkem a petrželkou.
Vaše komentáře
Nebyly nalezeny žádné komentáře...